ACTIUNI SOCIALE

Campaniile umanitare continuă...

Ne-a învrednicit Milostivul Dumnezeu sa ajungem în două localități, unde istoria și-a așezat amprenta peste veacuri, amintind, parca, de timpuri de mult apuse, dar neuitate, încă!

La Balta Doamnei și Lacul Turcului din județul Prahova, timpul de azi se zbate în a birui citadinul unei alte lumi, pierdut în negura multor faceri și transformări.
Nu m-am aplecat spre cercetarea toponimica a zonei, însa balta și doamna care dau naștere localității de azi, își va fi avut rolul lor…și, de…nici lacul turcului nu s-a lăsat mai prejos, intiparind peste veacuri, curiozități ale locurilor si povesti cu iz de legendă…

Obiceiul caselor sau al meșteșugurilor din alte vremuri, s-a pierdut…pe ici, colo, întâlnim câte o casa veche sau un meșter priceput… Deunazi, m-am bucurat sa întâlnesc un domn, trecut de vreo 6 decade ale vieții, strungar iscusit…il priveam, iar mintea îmi strafulgera la vechii ferari, mult cinstiti și prețuiți în vremuri de odinioară.

Între timp, cele două localități au păstrat, prin mâna sătenilor, meșteșugul agriculturii… Aproape fiecare casa are solare, iar cultura leguminoaselor devine activitate de bază, moștenită din bătrâni și transmisa tinerelor vlăstare.
Parintele Răzvan Visenescu de la Parohia, Lacul Turcului și părintele Arsene Silviu Georgian de la Parohia, Balta Doamnei, ne-au fost gazde primitoare.

Dânșii, cu părintească grijă, la biserica parohială sau la domiciliu, ne-au prezentat pe cei încercați, cărora le-am oferit darurile din partea dumneavoastră.

Am întâlnit cazuri diferite…familii numeroase, părinți abandonați, bătrâni singuri și un tânăr de 35 de ani care zace la pat, răpus de cancer…și cugetam întru neputintele mele…mari și anevoioase sunt încercările și greutățile multora dintre noi…si cât de binecuvântați suntem întru puterile trupești și întru împlinirile sufletești, pe care Domnul ni le-a dat din plin…și de n-ar carti omul, fericit ar fi!

Și cum Domnul nu doarme, câțiva oameni mai înstăriți, văzând misiunea noastră, ne-au răsplătit cu daruri frumoase: roșii, ardei, vinete și castraveți…numai bune pentru bucătăria mănăstirii, dar și pentru cei cărora le-am împărțit cu drag… Așadar, binecuvântată este zicerea ca “dar din dar se face Rai!”

La sfârșitul unei zile toride, am vizitat lucrările de reconstrucție de la biserica din Balta Doamnei, rugandu-ne în adâncul inimilor noastre, ca părintele sa primească mila, har și ajutor financiar pentru a duce la bun sfârșit, tot ceea ce a început.

Va mulțumim tuturor pentru ajutor, donații și implicare în misiunea noastră!
Mulțumesc voluntarilor… Mihaela, Bogdan, Melania, Andreea, George, Lenuța, Mariana Gabriela și colegele…pentru toată munca și osteneala (cumpărături, pregătiri pachete, sortare și pregătiri pachete haine, deplasări și campanie în localități, promovare media, secretariat)!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Vineri, 16 iulie, Ștefan și Ovidiu, s-au deplasat la o familie compusa din 3 persoane adulte. Descoperim neputința vârstei, probleme medicale destul de avansate, dar și lipsuri materiale. În cadrul proiectului social “Iubește-ti aproapele… Adoptă un bătrân… Implica.te!”, din partea dvs le-am oferit produse alimentare, de igiena și de curățenie.

Astăzi, 20 iulie, la prăznuirea Sf prooroc Ilie, continuam programul “Susține un elev!”. În acest sens, o eleva de la Școala Generală Nuci, jud Ilfov, selectată prin grija doamnelor prof Liliana Pantoianu și Daniela Andreescu, beneficiază de hăinuțe de vară, încălțăminte, ghiozdan cu rechizite, produse de igiena și alimentare și dulciuri.

Va mulțumim tuturor pt implicare și donații!

Mulțumim voluntarilor inimoși … Andreea, George, Ștefan, Ovidiu, Liliana și Daniela…pt dragoste și dăruire!

Slava lui Dumnezeu pentru toate! 

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Ne-a învrednicit Milostivul Dumnezeu sa împlinim două lucrări sociale în Duminica Tuturor Sfinților și în preserbarea cinstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Corifei ai cuvântului și mari filantropi în toată fapta cea buna, marii Apostoli Petru și Pavel se identifica a fi exemple vii de credință, de propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu și de slujire a aproapelui. Ei reprezintă, deopotrivă, răsăritul și apusul creștin, născut din plamada Evangheliei, din Jertfa lui Hristos, din martiriul miilor de mucenici și din fericita nevoință a cuviosilor pustnici.

Așadar, exemplul lor de abnegata jertfă ne determina sa luptăm cu duhul egoist al acestei lumi și prin milostenia creștină, sa ne deschidem inimile către Dumnezeu și către aproapele.
În cadrul programului “Susține un elev!” am asigurat haine, încălțăminte, rechizite și dulciuri pt un elev din clasa a patra de la Școala Generală Nuci, jud. Ilfov.

Ulterior ne-am deplasat la Parohia Olarii Vechi din județul Prahova, păstorita cu dragoste și râvnă de preoții Cornel Neagu și George Tatu.

Frații preoți ne-au primit cu bucurie, prezentandu-ne pe cei aflați în dificultate.
Prin buna organizare a preoților, cei prezenți au primit darurile alimentare și produsele de uz gospodăresc, menite sa le ofere un mic sprijin și bucuria de a fi cercetați cu părintească grijă.

Va mulțumim tuturor pentru implicare și pentru donațiile acordate!
Mulțumim echipei de voluntari…Bogdan și Melania, George și Andreea, Florin și toți ceilalți prezenți la sesiunea de pregătire a pachetelor!

Mulțumim prof Lililiana Pantoianu și prof Daniela Andreescu pentru colaborare!
Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Cu mila Bunului Dumnezeu ne-am deplasat în localitatea Vispesti, județul Buzău.

Inima satului, Biserica, a fost cuprinsa de flăcările necruțătoare ale unui puternic incendiu. Pompierii și oamenii s-au străduit mai bine de 3 ore ca să anihileze focul…dupa, fum și cenușă!

Uimitor sau nu, icoana Sfinților Arhangheli, icoane de pe catapeteasma, dar și o parte din vesmantul sfintei mese, nu au fost mistuite de flăcări…in condițiile în care, becurile din candelabrul mare s-au topit, la fel și alte obiecte.

Satul este lipsit de posibilități economice care sa asigure un venit considerabil comunității.
Mulți oameni trăiesc modest.

La ceas de încercare, am venit în sprijinul celor necăjiți, încercând sa întărim cu bucurie și speranță, comunitatea, dar si pe părintele Paul Alexandru Barsan.
Parintele paroh și dna preoteasa ne-au primit cu multa căldură, povestindu-ne din bucuriile și încercările zilnice. Împreună au 4 copii si fac eforturi deosebite pentru a sprijini pe cei săraci, dar și pt a scoate la lumină biserica cea vitregita de foc.

Unde este lucrare, sunt și încercări… doar cei ce nu lucrează, nu patimesc în războiul cel nevăzut.
Ne-am mângâiat sufletește de aceasta binecuvântată zi, cercetând pe cei încercați și cugetând la propria nevrednicie pentru o asemenea lucrare… ne iubește Dumnezeu cu iubire nestearsa!

Despre Vispesti și Biserica arsa, cu siguranță veți găsi informații pe internet, sau luând legătura cu Pr paroh Barsan Paul Alexandru…
Orice ajutor financiar este binevenit…

Va mulțumim tuturor pentru ajutorul acordat… prin dumneavoastră împlinim această lucrare!

Mulțumesc echipei de voluntari… Bogdan, Melania, Ștefan, Andreea și George… pentru efortul depus și pentru disponibilitate!

Mulțumesc… Mihaela… pentru permanenta promovare media!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Prin programul “Susține un elev!” ne arătăm interesul pt școală și pt micuții care își doresc sa continue procesul de învățământ.

Luna aceasta, cu mila Domnului și ajutorul dumneavoastră, am sprijinit doua familii cu copii aflați la școală și dornici sa învețe.

Astăzi, printr-o frumoasă colaborare cu dna prof Victorița Titiluc, ne-am îndreptat atenția către o familie din localitatea Grădiștea, jud. Ilfov, cu 6 copii, dintre care, unul este suferind de o neputință grea.

I-am bucurat pe micuți cu hăinuțe noi, alimente, dulciuri, rechizite și jucării, încredințandu-i de faptul ca Dumnezeu ii iubește întotdeauna.

Va mulțumim tuturor pt implicare și susținere!

Mulțumim, prof Victorița Titiluc, Andreea și George pt colaborare și osteneala!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Tot pt luna mai… Am achitat cele 3 burse pt studenți și am pregătit pachetele alimentare pt familiile nevoiașe și bătrâni… Cu mila Domnului, zilele acestea, pornim la drum…

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Cu ajutorul Milostivului Dumnezeu am reușit sa aducem un strop de bucurie și speranță unei familii greu încercate din județul Vrancea.

Bunica trăiește singură și foarte modest.

Tatăl celor 4 copii își duce, cu răbdare, crucea de a fi părăsit de soție. Muncește din greu ca să aducă cele necesare în casa. Mai mult, se străduiește pt a face încă o cameră cu dorința de a asigura un minim de confort pt cei mici…in prezent, locuiesc într-o singură cameră.

Mama celor patru copii, a plecat în lumea largă, crezând ca va găsi o viață mai bună…însă, efectul psiho.emotional, pe termen lung, pt micuții părăsiți, va fi devastator.

Nu știu cata fericire poți primii de la viața, lăsând patru prunci lipsiți de dragoste, atenție, educație etc…

Enigmatice sunt gândurile și alegerile oamenilor pierduți în mrejele ispitelor!

Poate va găsi puterea de a se reîntoarce, iar din partea soțului, sa izvorăsca duhul iertării…

Prin osteneala dv. am trimis alimente, dulciuri, hăinuțe, puține jucării și produse de uz casnic.

Va mulțumim tuturor pentru ajutor!

Mulțumim… Viorel, Gabriela, Bogdan și Melania… voluntarii de serviciu, pentru slujirea misiunii sociale!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Cu ajutorul Milostivului Dumnezeu, ieri ne-am deplasat pentru o noua campanie socială.

Am ajuns în comunitatea parohială din Grecii de Jos, păstorita cu multa râvnă de părintele Dănuț Apostol.
Părintele ne-a primit cu inima bună și ne-a prezentat o parte din credincioșii aflați în dificultate.

Cât ne-a fost cu putință, în prag de sărbători, le-am oferit dragostea și darurile dumneavoastră. Știm că nu putem sa le rezolvam problemele, însa ne simțim împliniți pentru bucuria adusă. De Sfânta Înviere, cei necăjiți vor gusta din ofrandele milosteniei, aduse lui Dumnezeu, cu mulțumire, pentru toată binefacerea.

Va mulțumim tuturor pentru implicare și dărnicie!

Mulțumim echipei de voluntari… Bogdan, Lenuța, Gabriela, Mariana, Ștefan, Cristian, Ionuț și Sebastian… pentru osteneală și fericita alergare!

Va dorim tuturor ca Sfânta Înviere a Domnului Hristos sa o petreceți cu pace și Sfânta bucurie, alături de toți cei dragi… Hristos a Înviat!

Slava lui Dumnezeu pt toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

O acțiune de suflet cu bucuriile și încercările specifice Postului Mare.

Am revenit la beneficiarii găzduiți și susținuți de Pr. Nicolae Tănase. De data aceasta, la proaspătul centru Sfinții Martiri Brancoveni din loc. Posești, jud. Prahova.

Doua case găzduiesc bătrâni, iar una, copii de școală. O frumoasa lucrare unde bătrânii se bucura de vederea celor mici, iar tinerii învață să respecte cununa anilor și experiența de viață a celor cu plete ninse.

Între timp, părintele Tănase se străduiește sa ridice o clădire mulțifunctionala (bucătărie, sala de mese, club pt activități didactice și recreative, zona administrativa pt birouri etc)

Așadar, orice sprijin financiar direcționat către Asociația ProVita pentru născuți și nenăscuți, este de folos!

Bucuria acestei zile ne-a fost împlinită de dragostea și susținerea materiala a familiei Pantoianu (Liliana, Costin și Iordache), fii duhovnicești ai mănăstirii noastre, cărora le mulțumim pentru implicare și dăruire!
Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Ne-am învrednicit să ajungem la o familie greu încercată.

Mama a decedat la nașterea celui de-al treilea copil…pruncul este bine, ca și ceilalți doi… insă lipsa mamei, nu poate fi descrisă în cuvinte.

Tatăl, își duce crucea cu răbdare și muncește ca să asigure cele necesare. Este ajutat de mama soacră și aceasta cu probleme de sănătate.

Noi, nu putem să le alungăm durerea, dar am încercat să aducem un strop de nădejde, sprijinindu-i din puținul nostru și îmbărbătându-i prin cuvânt de mângâiere. Am asigurat hăinuțe, încălțăminte, rechizite, dulciuri și alimente, luând în calcul și faptul că fetița cea mare, merge la școală. În acest periplu uman am fost însoțiți de Pr. paroh Dănuț Apostol care ne-a primit cu multă dragoste și frățească bucurie.

Vă mulțumim tuturor pentru susținere și ajutor! Mulțumim tinerilor voluntari George și Andreea pentru implicare și osteneală!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Ne-a învrednicit Milostivul Dumnezeu sa mergem în ținutul de poveste al Buzăului. Văi largi, pline de lumină și creste majestoase, ne-au încântat privirile, cugetând la minunata creație a lui Dumnezeu, zidită după negrăita Sa înțelepciune și iubire.

Cu multa căldură sufletească ne-a întâmpinat Pr paroh Adrian Balajel, invitându-ne în biserica localității Mărunțișu.
Aici, am cunoscut chipurile luminoase ale muntenilor și glasurile pline de voioșie ale micuților care ne așteptau nerăbdători, dar și curioși.

Au primit darurile din partea dumneavoastră, în care, sunt încredințat ca ati așezat toată bucuria și toată dragostea pt ei…cumva, simțeam lăuntric “bucuria din bucurie”, născută din ceea ce ne leagă cu adevărat pe toți…Chipul lui Hristos, odihnit tainic, în fiecare dintre noi…
Mare este bucuria de a înțelege ca am slujit pe Hristos, dincolo de orice ecuație a firii omenești!
După… i-am cercetat cu daruri pe cei care nu au ajuns la biserica și am primit comori pt suflet… zâmbete, lacrimi de fericire, doriri de bine, rugăciuni de sănătate și nemeritate mulțumiri.

Va mulțumim tuturor pentru ajutor, susținere și implicare!

Mulțumim Pr Adrian Balajel pentru avramica primire!

Mulțumim tinerilor voluntari… Ștefan, Melania și Bogdan, Andreea și George…pentru dragoste și nevoință!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Cu mila Bunului Dumnezeu, în prima săptămână a Postului Mare am adus un strop de bucurie și speranță pt alte 3 familii.

Povestea celor doua doamne, ajunse la vârsta senectuții și a familiei cu patru copii, ne-a fost împărtășită de Ana Maria și Eugen, iubitori ai chinoviei de la Sitaru.

Pe tinerii soți, Ana Maria și Eugen, i-am delegat sa fie mesagerii noștri și sa împlinească bucuria de a dărui, sa lucreze jertfa slujirii aproapelui.
Noi, de aici, din așezământul închinat Sfântului Nicolae, ne-am rugat pt daruitori și dăruiți, deopotriva, știind că toată fapta cea bună și tot darul cel de folos, se coboară de sus, din milostivirea lui Dumnezeu, cea plina de iubire și de îndurare.

Toate lucrările noastre își găsesc sens, dacă izvorăsc cu iubire din Iubirea cea mare a lui Dumnezeu… altfel, nu sunt decât umblete oarbe, gesturi și slujiri ale propriei noastre slave deșarte.

Sa ne invredniceasca Stăpânul și Datatorul a toate, ca în acest urcuș, al postului, spre Slavita Înviere a lui Hristos, sa lucram, trupește și sufletește, doar cele bine placute Milostivului Dumnezeu.
Cu rugăciunea ești pe cale, cu postul ajungi la Împărăția lui Dumnezeu, iar cu milostenia, intri!

Va mulțumim tuturor pentru ajutor și susținere!

Slava lui Dumnezeu pt toate!

PS: continuam campaniile și în Postul Mare…asadar, orice ajutor este binevenit.
Sa aveți Post cu bucurie, cu pace, cu răbdare, cu întărire și folos întru mântuire!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Am rânduit acțiunea socială în ziua de pomenire a tuturor celor adormiți.

Am închinat-o tuturor celor dragi pe care-i pomeniți cu dor în sfintele rugăciuni, pt care aprindeți lumânări și ardeți boabe de tămâie.
Pt toți cei adormiți din veac, moșii și strămoșii dvs, pt cei știuți și neștiuți, pt cei pomeniți și nepomeniti… pt aceștia am săvârșit darul milosteniei, ca jertfă, ca ofranda, aduse cu bucurie înaintea milostivirii lui Dumnezeu, pt ușurarea, iertarea și fericirea lor.

Ne-am îndreptat atenția către cei necăjiți dintre noi, enoriași ai Parohiei Barcanesti, jud Ialomița.
Pr. Cristian Petcu i-a rânduit, din vreme, pe cei mici în biserica parohială, iar vârstnicii au fost cercetați după cuviință la casele lor.

Primit-am cu nevrednicie, lacrimi de bucurie, mulțumiri smerite și multe urări de sănătate. Priveam în ochii celor miluiti, cu modestele noastre daruri, lumea întreaga de mii de ani, asa cum este ea…cu dureri, suferințe, lacrimi, necazuri, împliniri bucurii, dorințe și multe, multe aduceri aminte, rupte, parcă, dintr-un timp apus.
Veșnicia nu are culoare, nu are măsură, ea este timp care nu piere…prin ea se câștigă sau se consuma tot ceea ce este trecător, efemer, chiar însăși viața noastră pământească!

Ce câștigăm, ce luăm, ce ducem cu noi…nimic din cele ale acestei lumi…nimic…doar comoara faptelor bune sau zestrea celor rele, săvârșite de noi cu prisosință.

Va mulțumim tuturor pt susținere și ajutor!
Mulțumim echipei de voluntari… Bogdan și Melania, Ștefan, Andreea și Adina!

Dumnezeu sa-i ierte și sa-i odihnească în pace pe cei adormiți din veac, moșii și strămoșii noștri!

Slava lui Dumnezeu pt toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Ne-a învrednicit Milostivul Dumnezeu sa întreprindem o prima acțiune a lunii Martie.

La 1 martie, două mici domnișoare au primit un mărțișor frumos din partea dvs.

Sustinem procesul educational pentru elevii cu posibilități materiale reduse, dar care își doresc sa meargă la școală.

Două eleve de la Sc. Gen. Nuci, ramase fără mamă, la recomandarea doamnei prof. Liliana Pantoianu au primit haine, încălțăminte, rechizite, jucării și dulciuri.

Mulțumirile și recunoștința noastră se îndreaptă către Elena și Virgil Ilie & prietenii, prof. Liliana Pantoianu, Andreea și George Corneci, care s-au ostenit pt bucuria tinerelor domnișoare!

Tot azi, am achitat cele 3 burse pt studenții noștri.

Va mulțumim tuturor pt sprijinul financiar oferit, dar mai ales, pt gândurile de bine și rugăciuni!

Slava lui Dumnezeu pt toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Zi de bucurie și de împlinire…chiar dacă este februarie, ziua 13…pt superstițioși ghinion, pt noi, mila Domnului și mult ajutor!

Așadar, omul trebuie sa-si pună toată nădejdea în purtarea de grija a Domnului, sa muncească, sa se roage, sa facă fapte bune, sa se bucure de viață, sa trăiască frumos și sa se arunce pe sine la picioarele milostivirii Părintelui Ceresc.

Nimeni nu va iubi pe om mai mult ca Domnul, ca Fiul Sau care s-a jertfit pe Sine pt viața lumii.

Cu nădejde am pornit spre munte. În ținutul Valenilor, la Posesti, părintele paroh Alexandru Enache ne-a primit cu dragoste, prezentând-ne pe fiii săi duhovnicești, aflați în diferite nevoi.
Vârstnici dar și copii, au primit daruri din partea dumneavoastră, a donatorilor, zâmbind și dăruindu-ne mărgăritare ale bucuriei și mulțumire.

Ne-am rugat împreună, dând Slava lui Dumnezeu pt aceasta lucrare a slujirii aproapelui, după care am plecat la cei care n-au ajuns la biserica.

Și între toate ale zilei, ne-a fericit o bătrâna și căsuța ei, parca rupta din cartea cu povești. Pășim pe caldarâm de piatră bătută, iar la sfârșit ne desfatam din privirile dragastoase ale unui pisic curios.

Ca de obicei, de câte ori pășim în zona aceasta, mama Cristina ne ospateaza cu veselie și vorbe de duh.
Plecam spre mănăstire, unde finalizam ultima acțiune socială.

Prin mila Domnului, încă un elev a fost echipat corespunzător pentru școală cu haine, încălțăminte și dulciuri. De data aceasta, d.na prof Liliana Pantoianu de la Sc Nuci, jud Ilfov, ne-a fost colaborator de nădejde…

Împreună am adus bucurie tânărului elev și o șansă pt educație.

Va mulțumim tuturor donatorilor pt implicare și generozitate!

Mulțimim echipei de voluntari… Bogdan, Ștefan, Sebastian, Paula, George, Andreea, prof Liliana Pantoianu și mama Cristina, pt osteneala și răbdare!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

O ultima campanie pe luna ianuarie 2021 în localitatea Fierbinți, jud. Ialomița la Parohia Stroiesti.

Părintele Adrian Andrei ne-a fost gazda bună, prezentându-ne o parte din cazurile sociale pe care le cercetează cu multa grijă.

La final, voluntarii noștri au primit din partea părintelui Adrian daruri de suflet folositoare, icoane și cărți.

Meditam la acest gest și dincolo de semnificația specifica a unui dar, înțeleg ca Hristos cel slujit astăzi prin milostenia fata de cei încercați, S-a dăruit pe Sine lucrătorilor buni ai viei Sale. Prin vânt și frig, Hristos, Bunătatea cea veșnică, ne privea blând și smerit din icoana, lăsând sa înțelegem ca tot ajutorul fata de aproapele, fericita osteneală este.

Va mulțumim tuturor pentru donațiile acestei luni!

Mulțumim tinerilor voluntari (George, Marius, Alin și Larisa) pentru pentru ajutor și răbdare!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

După cum se cuvine, am cinstit pe cei trei mari dascăli și ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu și Ioan Gura de Aur, stâlpi ai dreptei credințe și milostivnici fata de cei în nevoi.

Nu doar prin trâmbița cuvântului au făcut pe Domnul cunoscut, ci mai ales prin toată fapta cea buna, îngrijind rănile celor bolnavi, miluind pe cei săraci și întărind pe cei obiduiti.

De la vasiliadele Arhiepiscopului Cezareei Capadociei, pana la cele 3000 de suflete îngrijite zilnic, în Antiohia, de Ioan Hrisostom…și de atunci, pana în zilele noastre, Biserica a dovedit ca este primul și cel mai sigur laborator în care se compune esența iubirii de aproapele și se prelucrează cifrele din ecuația faptelor bune.

Familii și bătrâni, de multe ori, cercetati doar de preotul localității care devine cel mai bun asistent social, singurul capabil sa le înțeleagă durerea, neputința sau neajunsul.

Cu bucurie am vizitat doua comunități parohiale din orașul Fierbinți, județul Ialomița. Parintele Andrei Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg și Parintele Viorel Olteanu de la Parohia Fierbintii de Sus, ne-au primit cu multă căldură, prezentându-ne o parte din cele mai deosebite cazuri.

Ne-am hrănit cu toții din zâmbetele copiilor, admirandu-le ochii curați și dornici de viață. Am fi vrut sa furam lacrimile bătrânilor încercați de viață, însa ne-am mulțumit de vederea mâinilor ridicate în semn de rămas bun și de multele urări pentru sănătatea noastră.

Lăsăm în urma și aceasta zi cu sentimentul de împlinire pentru lucrarea la care am fost chemați…aceea de a sluji pe aproapele!

Mulțumim părinților parohi pt primire, voluntarilor din echipa campaniilor sociale (Bogdan, Ștefan, Andreea, George și Florin) și dumneavoastră, donatorilor, cu ajutorul cărora înmulțim fapta cea buna!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Cu mila Domnului am finalizat ultima campanie din luna Decembrie și din anul 2020.

Astăzi am cercetat intru bucurie și nădejde pe semenii noștri aflați în nevoi, din localitatea Grădiștea, județul Ilfov.

Pr. Paroh Alexandru Popescu ne-a primit cu multa căldură sufletească, prezentându-ne fiecare caz în parte. Este o dovada în plus, ca preoții își cunosc foarte bine enoriașii și mai ales, realitățile dure cu care aceștia se confruntă.

Un bilanț al tuturor acțiunilor va fi prezentat în perioada următoare. ..

Va mulțumesc pentru toată implicarea de care ați dat dovadă, în acest an 2020, pentru dăruire și jertfelnicie, pentru contribuția materială și financiară…pentru tot și toate!

Domnul sa va primească jertfa și sa o înscrie în Cartea Vieții, dăruindu-va toate bunătățile Sale cele cerești și pământești!

Gânduri de aleasa mulțumire, îndrept către tinerii voluntari care s-au implicat necondiționat și constant, ca pregătirile si acțiunile sociale, sine, sa se desfășoare fără probleme!

Va dorim tuturor Sărbători binecuvântate cu pace și bucurie, iar Nașterea lui Hristos sa ne fie de folos!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Cu mila Domnului, savarsit-am penultima acțiune socială din această sesiune!

Astăzi dimpreună cu preoții din comunitățile Sitaru, Grecii de Sus și Netezești, dus-am nu doar daruri materiale, necesare vieții trupești…Mai abitir, am dăruit cuvânt bun, încurajare, zâmbete și urări de bine, spre bucuria și mângâierea tuturor celor ce ne-au întâmpinat.

Ne-am veselit pt cei bucurați și mângâiați, dar ne-am întristat pt neputința de a face mai mult…Din păcate nu putem sa-i ajutam pe toți!

Însă, este un început în care credem și nădăjduim ca Domnul milei, le lucrează pe toate după a Sa înțelepciune, spre folosul tuturor.

Le mulțumim părinților Petrus Boboc de la Parohia Sitaru, Cornel Itac de la Parohia Grecii de Sus și Tudor Rizea de la Parohia Netezești, pt grija arătată celor sărmani și pt ca ne.au oferit șansa de a înmulți fapta cea bună a dragostei creștine!

La final, dna preoteasa Iluta Rizea, ne-a servit cu bucate alese de post, după cunoscuta-i ospitalitate!

Tuturor, va mulțumim pentru nevoința dăruirii față de aproapele!

Mulțumesc, Stefan, Melania și Bogdan, pentru osteneala și răbdare!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Încă o zi de fericită alergare!

Ne-a invrednicit Milostivul Dumnezeu sa ajungem în 4 sate, arondate comunei Nuci, din județ Ilfov, unde, sprijiniți fiind de părinții parohi am cercetat cele mai deosebite cazuri de familii, copii și bătrâni, aflați in diferite nevoi, lipsuri și necazuri.

Nu poți sa rămâi indiferent când te lovești de asemenea situații decât dacă ești inuman sau lipsit de credință.

Mă bucur ca pr Cezar Crantea de la Parohia Micsunestii Mari, pr Ghe Nuta Popescu de la Parohiile Nuci și Balta Neagră și pr Marian Ungureanu de la Parohia Merii Pechii, urmăresc cu deosebita atenție și purtare de grija pe cei aflați în nevoi, încercând sa vina în ajutorul acestora ori de câte ori se poate.

Astăzi i-am prins în misiune…Doi dintre aceștia își cercetau credincioșii, vestind Nașterea Domnului, iar celălalt frate intru slujire, tocmai ce încheia o slujba de înmormântare.

S-au nevoit împreună cu noi, bucurând inimi și aducând zâmbete pe buzele celor mici….Le mulțumim părinților parohi pentru bunăvoința primirii și pt truda, intru binecuvântată alergare!

Celor ce ați făcut posibilă aceasta slujire a semenilor noștri, va mulțumim pentru grija de a darui și de a împlini toată fapta cea bună și nepieritoare!

Mulțumesc tinerilor voluntari (Andreea, Adina, Stefan și Bogdan) pentru osârdia de care dai dovada…harnici și inimoși!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Zi de bucurie, indestulata de roada milosteniei creștine, în Parohia Plopenii Sat din județul Prahova.

Gazda primitoare ne-a fost parintele Niculica Vasile Bogdan. Harnic și inimos, plin de entuziasm ne-a prezentat pe tinerii parohieni și pe bătrânii satului aflați în dificultate.

Prima parte a acțiunii sociale de astăzi am desfășurat-o în biserica parohială, cei mici primind daruri bogate. După, ne-am deplasat la casele celor sărmani, în special vârstnici!

Am descoperit durerea și neputința, transformate în bucurie…căci cei nemiluiti, mult se fericeasc când se văd cercetați și miluiti, imbarbatati și întăriți prin dulce cuvânt.

Și, întru târziu, ne-am reluat drumul către Mănăstirea Sitaru. La masa, pregatitu-sa planul de actiune pt următoarele campanii…De mâine reincepem cu fericită nădejde intru Domnul!

Va mulțumim tuturor pt contribuție, implicare și dăruire!

Mulțumim tinerilor voluntari (Stefan, Paula, Bogdan, Melania, Andreea, George, Silviu, Mihaela, Adina și Dorinel) pt dragostea și jertfelnicia de care dau dovada!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Încă o zi de poveste…daruri pentru cei mici!

Partenerii Manăstirii Sitaru, Centrul de zi Logoland și Ionela Bucenschi susțin proiectele sociale pe care le demaram.

Astăzi, alături de prof ed Liliana Pantoianu, darurile lui Moș Crăciun au bucurat inimile copiilor din sistemul de învățământ preșcolar.

Micuții au transmis scrisori Moșului, iar acesta, bun și blând, a încercat sa le împlinească dorințele.

Multe dorințe s-au împlinit, iar zâmbetele de îngeri ale micuților sunt mai mult decât grăitoare!

Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei acțiuni!

Centrul de zi Logoland oferă chinetoterapie, asistenta și consiliere psihologica infantilă, dar și ședințe de logopedie pt micuții care au diferite dificultăți, totodată fiind implicați în diverse acțiuni sociale, menite să reducă situațiile de risc ale familiilor greu încercate.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Zi de bucurie și de implinire sufletească alături de toți cei obiduiti… Domnul ne-a poftit la cina cea mare a faptelor celor bune în Parohia Olarii Vechi, județul Prahova.

Părintele paroh Cornel Neagu și pr George Tatu ne-au primit cu inimi vesele, prezentându-ne cazurile sociale aflate în dificultate. O parte dintre aceștia erau prezenți în Biserică iar ceilalți aveau sa fie cercetați, de noi, la casele lor.

Ne-am simțit bine văzând că fapta cea bună este iubire care naște zâmbete largi, priviri calde și un multumesc plin de recunoștință și de cele mai alese doriri.

Am memorat cele mai grele și triste cazuri pt care nădăjduim sa revenim…

După, mulțumind părinților pt primire și ajutor am reluat drumul către Mănăstirea Sitaru..
Voluntarii acțiunii sociale de azi, aveam sa fim așteptați de fr Nicolae cu masa gătită…Intre timp, gândurile noastre, entuziaste și neîndoielnice, se rostogoleau spre acțiunile viitoare, cugetând cât este de frumoasă lucrarea fraților împreună.

Cu prețuire și recunoștința va mulțumim tuturor pt ca faceți posibile aceste misiuni si slujiri sociale!

Mulțumesc în chip deosebit echipei de voluntari (Liliana, Daniela, Alexandru, Daiana, Bogdan, Melania, Andreea, George, Marius, Mihaela și Silviu) care si-au rupt din cele ale vieții de familie sau din obligatiile profesionale, pentru a se dedica acestei cauze!

Slujirea aproapelui este fericita și binecuvântată osteneala…este milostenie…împrumută pe Dumnezeu și ni-L face dator (nouă)…deschide ușa Împărăției celei veșnice … căci cei care miluiesc, miluiti vor fi!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Post Scriptum:

Ieri, un om necăjit (Marcel Jicu) care trăiește într-o locuință improvizata din osb, însă foarte curat și îngrijit, a fost sprijinit cu îmbrăcăminte pt iarnă, încălțăminte și un pachet consistent de alimente si produse de igiena.
Povestea lui e tristă… crescut prin centrele sociale, cu probleme de sănătate, se străduiește sa fie un om normal…muncește pe unde poate sau așteaptă gesturile de suflet ale oamenilor de bine.

Mă gândeam cum este sa trăiești drama/tragedia persoanelor de poveste…Fetița cu chibrituri sau Mizerabili lui Victor Hugo?

…suferința, durerea, lipsa, sa devină realitatea conștientă și poate neschimbabila a fiecărei zi…bucuria, pacea, fericirea sa fie stări și sentimente stranii, necunoscute, neexperimentate…??! ! !

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Cu mila Bunului Dumnezeu și ajutorul dumneavoastră am reușit sa predam Sc. Gen. din comuna Nuci, jud. Ilfov , 165 de manuale și culegeri pentru buna desfășurare a actului educațional.

Nădăjduim ca tinerii școlari sa aibă un motiv în plus pentru a persevera in dobândirea cunoștințelor.

Ne bucuram ca am reușit sa reducem deficitul de carte școlară și sa sprijinim actul de învățământ. O educație solida deschide perspectiva unei societăți consolidate, bazate pe oameni bine pregătiți, responsabili și asumați.

Multumim tuturor celor care ați făcut posibilă aceasta acțiune, profesorilor colaboratori și tinerilor din grupul de voluntariat!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Pe data de 28 noiembrie la rugămintea pr. Petcu Cristian de la Parohia Chiroiu, jud. Ialomița, cu nădejde de mai bine, ne-am deplasat la o familie cu 7 copii. Pe cât ne-a fost cu putință am încercat sa aducem bucurie în inimile acestora, dăruindu-le alimente de baza, băuturi răcoritoare, dulciuri, jucării etc. Tatăl își creste singur cei 7 copii… mama lor a plecat, probabil fiindu-i prea grea crucea și bucuria purtării de grija a 7 suflete nevinovate. Nu o judecam…Ne rugam pt luminarea ei și întoarcerea la cei ce o așteaptă!

Cât de greu e sa fii părinte și mai ales în aceste vremuri pline de pericole duhovnicești. ..Cat de ușor este sa renunți la tot, aducând în abisul suferinței pe cei de lângă tine, crezând ca astfel Îți recapeți libertatea și independenta. ..oare meseria de mama poate fi înlocuită de oricare alta meserie de pe fata pământului? … Niciodata!

Mă gândeam în neputința minții mele…ne-am fi mântuit oare, dacă Maica Preacurata alegea alta meserie decât aceea de a fi mama lui Hristos?… sau ce s-ar fi întâmplat cu noi dacă Fecioara, brusc , alegea sa fie libera și independenta, aruncând pe Domnul în mana lui Irod sau la margine de drum…căci drumul Egiptului e lung și anevoios… Însă fericit ești Egipte ca intru tine s-a odihnit Sfânta Familie….și cât de fericite vor fi sufletele noastre, dacă intru ele cei necăjiți vor găsi odihna și ajutor!

Azi, 3 decembrie, în apropierea serbării hramului istoric al Mânăstirii Sitaru (6 decembrie, Sf. Nicolae al Mirelor Lichiei) tinerii din grupul de voluntariat ne-am gândit să așezăm înlăuntrul nostru, exemplul Sfântului Milostiv din veacul al IV-lea, bucurând un elev cu rezultate școlare bune, dar cu posibilități materiale reduse.

I-am oferit articole vestimentare complete pt sezonul rece, jucării, produse de igiena personală, încălțăminte (toate noi!), iar mamei sale care trudeste din greu pt creșterea celor doi copii, soțul fiind decedat, i-am dăruit produse alimentare de bază și produse de igiena /curățenie.

În acest ultim caz am fost susținuți de prof Liliana Pantoianu și prof Catalina Neagu, directorul Școlii Generale din localitatea Nuci, jud Ilfov.

Le mulțumesc tinerilor din grupul de voluntariat care au propus și susținut ideea de a fi ajutoarele lui Moș Nicolae!

Tuturor celor care ați contribuit ca celelalte daruri sa ajungă la cei necăjiți , va mulțumesc cu recunoștința și prețuire!

Tot pt elevii de la Școala Nuci am comandat 160 de manuale și culegeri absolut necesare în procesul educațional, mai ales pt cei din clasa a VIII-a care se pregătesc de Evaluarea Națională.

Nădăjduim ca într-un termen relativ scurt, Librăria cu care colaboram sa se onoreze de comanda.

Luna lui Decembrie o dedicam prin excelenta familiilor nevoiașe cu mulți copii și bătrânilor neajutorați, pt care vom pregăti pachete alimentare consistente, dulciuri și produse de igiena.

Până în prezent avem 3 solicitări din partea a 3 Parohii pe care, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și implicarea comună, a tuturor celor care credem în valoarea milosteniei creștine, speram sa le împlinim cum se cuvine.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

La rugămintea pr Cristian Petcu de la Parohia Chiroiu, jud. Ialomița, am reușit sa răspundem pozitiv și sa venim în sprijinul unui tată harnic dar care își creste singur cei 7 copii. Am fost sprijiniți în acest demers de dna Mihaela Tita și dna Cornelia Stefan, cărora le mulțumim pe aceasta cale!

Prin bunăvoința dumnealor am direcționat către familia aflata în impas, hăinuțe, jucării, produse de igiena și curățenie. Nădăjduim ca sprijinul nostru sa continue, astfel încât sa facem mai ușoară viata acestor suflete încercate. ..Poate reușim sa sporim bucurie de a trăi frumos!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

De câte ori revăd tabăra de la Valea Plopului, înțeleg tot mai mult bucuria copilăriei din poveștile lui Creangă, amestecata cu durerea poeziilor lui Cosbuc. Cei doi, împărtășesc lumea copilăriei din adânci trăiri dar profund antagonice. Pot spune ca ambii ating abisul!

Astăzi, asezat-am în noi bucurie și durere…ba, chiar am gustat din acest supliciu al contradicției, știind putin și neștiind mult!

La Valea Plopului totul este o mare lecție de viață…de la cel mai mic pana la cel mai mare…

Timpul este trăit altfel…Este împlinit!

Părintele Nicolae Tanase pare a fi rupt din scrierile lui Dostoievski. Doar în proza marelui literat rus găsești personaje similare…un munte de nevoință pentru cei obiduiti, pentru cei încercați de viață și sunt mulți (peste 350 de suflete)!

Pr. Tanase ne-a primit cu dragoste, cu bucurie, neplictisit și neobosit…principala grija?…sa nu plecam flamanzi și fără o carte de folos!

După masa am vizitat tot centrul cu toate locațiile sale, destinat diverselor cazuri: copii abandonați, mame și copii, bătrâni și bătrâne.

Se lasă seara, părintele pleacă la hramul unui paraclis închinat Sf. Hristina, iar noi facem un scurt popas în Posesti.

Plecam spre Mănăstirea Sitaru indestulati de prea plina fericire și multe lecții învățate, din scurta-i ședere la Valea Plopului!

Cugetam: Omul sfințește locul!

Mulțumim lui Dumnezeu pt clipele de neuitare!

Mulțumim donatorilor și ostenitorilor, cu sprijinul cărora am dăruit Asociației Pro Vita de la Valea Plopului: 35 de ghiozdane, rechizite, alimente, produse de igiena personala și dulciuri!

Mulțumim echipei de voluntari “Delta Force” (George, Melania, Bogdan, Paula, Sebi, Liliana și Iordache)…proaspăt botezata de pr Nicolae Tanase…cu zâmbetele de rigoare!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Am încheiat ultima acțiune dedicata celor mici. Ne-am îndreptat atenția către școlarii din localitatea Moara Vlasiei la invitația părinților slujitori din 3 parohii.

Pr. Stefan Nita de la Parohia Pașcani, Pr. Cornel Enache de la Parohia Moara Săracă și Pr. Mircea Milos de la Parohia Canela, ne-au primit cu dragoste și bucurie.

Mai întâi, am săvârșit rugăciuni de binecuvântare pentru elevii care merg sa învețe carte, continuând cu împărțirea ghiozdanelor, pregatite cu multa dăruire de către voluntarii Manăstirii Sitaru.

La final de campanie, bucurie și dorința de mai bine.

Bilanț :

-13 parohii implicate;
– 5 unități școlare susținute;
– 150 de beneficiari și 150 de ghiozdane echipate cu rechizite, produse de igiena personala și dulciuri;
– 11 elevi proveniti din 5 familii de preoți cu mulți copii sau situații sociale delicate.

Am constatat o frumoasă conlucrare intre Școala și Biserica, profesorii și preoții oferind strădanii după strădanii pentru prevenirea abandonului școlar și implementarea unor soluții practice.

Nu pot sa închei decât mulțumind cu smerita recunoștința Milostivului Dumnezeu; mulțumind voluntarilor, colaboratorilor și tuturor celor care din puținul lor au dăruit cu generozitate pentru o binecuvântată cauză!

Din pricina iubirii de aproapele, exprimata prin gesturi de binefacere, cei mici învață să aibă fericite nădejdi de viitor și sa înțeleagă ca nu sunt abandonati!

Mulțumim Ana Maria Gheorghe pentru implicare și recomandare!

Mulțumim pt osteneala și daruri, doamnei Ela Crăciun și Companiei Blue River!
Datorita bunăvoinței de care au dat dovada, munca noastră a fost mai ușoară iar o comunitate de tineri învațăcei au fost sprijiniți la început de an școlar!

Dumnezeu ne iubește pe toți cu iubire neștearsa!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

O alta campanie dedicata elevilor la inceput de an scolar… De data aceasta ne-am deplasat in Parohia Barcanesti, jud. Ialomita.

Ghiozdanele cu rechizite au fost daruite la 20 de copii proveniti din medii sociale defavorizate. Am simtit bucuria acestora dar mai ales nevoia de a fi ajutati si sustinuti… Pentru multi dintre semenii nostrii, chiar si o paine se castiga foarte greu…poate din nestiinta, sau din neputinta, sau din alte pricini, numai de Dumnezeu stiute si cercetate in adancul fiecaruia.
Cert este ca cei mici au mare nevoie de sprijin!…

Tanarul si inimosul preot, Cristian Petcu, ne-a intampinat cu multa deschidere, prezentandu-ne nevoile comunitatii pe care o pastoreste, dar si realizarile de bine. Am parasit biserica parohiala, mare cat o catedrala si ne-am continuat drumul catre Fierbinti si Sitaru, cugetand la ziua de maine…

De va fi voia Domnului, continuam actiunile dedicate celor mici…de data aceasta, in localitatea Moara Vlasiei din judetul Ilfov.

Cu gand de bine si aleasa pretuire, Va multumim tuturor donatorilor si ostenitorilor care ati facut posibila aceasta slujire a aproapelui, prin fapta, nu numai prin cuvant!

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Din Lavra Grecenilor, zidită din iubire față de Dumnezeu și smerită cinstire adusă Sf. Nicolae al Mirelor, cel bun și milostiv, am plecat cu bucurie și nădejde de bine spre o altă actiune socială.

Traversăm satul Sitaru cel cu nume de pasăre rară, urcăm și ajungem în Grecii de Sus, locul unde vestitul neam a lui Jupân Papa Greceanu își va fi aflat plămada în pământ românesc.

De aici, după puțină mergere, poposim în vatra bisericii din Grădiștea, județul Ilfov. Despre Saga Grădiștenilor, sau despre ce au fost boierii vechi, de altă dată, aveam să aflu din mărturiile scrise ale lui Neagu Djuvara.

Boierii de ieri, aveau un aer aparte, mulți erau iubitori de Dumnezeu și de cele sfinte, milostivi în danii și doritori de bine. Timpurile s-au schimat, la fel și oamenii… ori oamenii s-au schimbat, iar timpurile s-au așezat după masura lor! Cum o fi?

Trăiesc încă convingerea că „omul sfințește locul!” … că tot ceea ce ne înconjoară este rezultatul iubirii noastre prin faptă, cuvânt și simțire, față de întreaga creație a lui Dumnezeu… sau lipsa acesteia, prin excelență! De aceea, cu măsuri mici dar pline de speranță, am răspuns invitației preoților din zonă pentru a sprijini pe micii parohieni, aflați în dificultate.

Așadar, într-o campanie de suflet am pregătit alte 30 de ghiozdane echipate complet și le-am dăruit elevilor din localitățile mai sus amintite. Cu părintească dragoste am fost întâmpinați de Pr. Petruș Boboc de la Parohia Sitaru, Pr. Ițac Corneliu de la Parohia Grecii de Sus și de Pr. Alexandru Popescu de la Parohia Grădiștea.

Alături de doamna prof. Victorița Titiluc de la Școala Generală din Grădiștea, care a coordonat pregătirea elevilor, ne-am deschis larg sufletele, gustând din prea plinul veseliei nevinovate, revărsate din inimi îngerești… Căci copiii sunt îngeri pământești dăruiți nouă ca binecuvântare!

Este a treia acțiune socială de dicată celor mici la început de an școlar. Cu binecuvntarea și purtarea de grijă a Milostivului Dumnezeu, cu ajutorul Preacuratei Maicii Sale și al tuturor Sfinților, am reușit să ajutăm elevii din 3 unități de învățământ și să răspundem la nevoile sociale a 6 parohii. 92 de ghiozdane cu rechizite, produse de igienă și dulciuri au fost dăruite elevilor proveniți din medii sociale de risc, la nivel de grupuri organizate, selectate de parohii sau instituțiile de învățământ, iar 11 ghiozdane au ajuns la alte cazuri independente, apărute pe parcurs.

La început de an școlar, 103 invățăcei se bucură de darurile primite, această misiune socială fiind rodul bunăvoinței și al dragostei, prin faptă, ale tuturor donatorilor și binefăcătorilor care ne-au susținut în acest demers.

Celor care ne-ati sprijinit material și financiar, celor care v-ați rugat pentru noi, Vă mulțumim cu recunoștință și aleasă prețuire!

La final de campanie, din adâncul bucuriei mele, voluntarilor din echipă le mulțumesc pentru toată dăruirea acestei slujiri (Melania și Bogdan Prisăcaru, Andreea și George Corneci, Mihaela Rotaru, Paula și Sebastian Apostol)!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

Pornim cu nadejde! Zi de post si de umilinta pentru crestinii care praznuiesc Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul. Pe drum, ma gandeam cat de usor este sa ucizi pe cel mai mare barbat nascut vreodata din femeie…nu-ti trebuie mult, decat: betie, joc desfranat si un juramant inconstient, pe masura! …asa, iti permiti sa curmi viata unui om.

Si, totusi, din aceasta ecuatie a suferintei si a promiscuitatii se naste bucuria, aceea, de a avea in cer un mare rugator si mijlocitor pentru neamul omenesc…pe cel care s-a atins de crestetul Stapanului, in apele involburate ale Iordanului.

Sf. Ioan Botezatorul este, deopotriva, certare si bucurie. In el se regaseste asceza, nevointa, pietatea, sobrietatea unei vieti daruite, total, doar lui Dumnezeu si, in acelasi timp, bucuria, speranta, lumina, pentru ca el, este cel care a pregatit calea Domnului, in lume, vestindu-l cu nadejde pentru mantuirea tuturor!

Asadar, intre ganduri, inaintam printre dealurile Prahovei, urmarind frumusetea padurilor seculare, pline de taine si istorii. Ajungem in Carbunesti…localitate veche, de unde, odinioara, stramosii locurilor, extrageau carbuni. Ba chiar si unii boieri isi vor infia apelativul de “Carbunescu.”

Trecand peste istoria locului, ne pregatim sa intram in contact cu cei mici. Suntem intampinati cu dragoste si bucurie de Pr. Costin Manea, doamna preoteasa si cei doi fii ai acestora. Intram in Biserica, ne inchinam si ne pregatim de actiune. Parintele ne invita la rugaciune iar glasurile ingeresti ale celor mici, ne obliga, pentru cateva clipe, sa alunecam in amintirile copilariei de alta data, scaldate de bucurie, puritate si candoare.

Rugaciunea o incheiem cu imnul “Aparatoare Doamna”, reactualizand in simtirea noastra ocrotirea Maicii lui Dumnezeu si ca nu suntem singuri pe pamant. Cele 30 de de ghiozdane, echipate cu rechizite, produse de igiena corporala si dulciuri, sunt daruite si primite cu bucurie. Cei mici, destoinici, isi aseaza pe umeri ghiozdanul, simuland, parca, prima zi de scoala. La sfarsit, zambetele si bucuria tuturor s-au regasit intr-o fotografie de grup. Cu smerita multumire, plecam catre Manastirea Sitaru… maine ne asteapta o alta actiune…

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

” Iubeste-ti aproapele… Adoptă un bătrân… Implica-te!”

“Daruri pentru cei mici”

O zi binecuvântată de Milostivul Dumnezeu pentru rugăciunile Sfinților Nicolae al Mirelor Lichiei și Dimitrie Izvoratorul de Mir!

Doua campanii de suflet, dedicate copiilor proveniți din familiile vulnerabile și bătrânilor neajutorați, organizate în localitățile Aricestii Zeletin și Ogretini din județul Prahova.

Am fost întâmpinați cu multa dragoste și deschidere de pr. Petre Cristian de la Parohia Sf. Nicolae din Aricestii Zeletin și de pr. Ioan Nicolae Poenaru de la Parohia Sf. Mc. Dimitrie din Ogretini.

Cu zâmbete și priviri părintești, pline de candoare, energici și învățați cu muntele, ne-au condus la toți cei aflați în nevoie…prezentându-ne lipsurile pământești și, totodată, bogățiile sufletești ale cinstitilor creștini.

Gustam din cuvântul care zice “ca Domnul se descoperă intru neputință ” … si cugetam intru sine-mi “dar mai ales intru cele tari ale credinței!”

Copiii aveau priviri angelice, pline de curăție, iar bătrânii, scoteau vorbe de duh, parcă rupte din pateric. ..Și de fiecare data, tot urcam și urcam, ca o tainica chemare spre suirea la cele înalte, la cele ale lui Dumnezeu.
Priveliști edenice, lăsate în urmă…cu gust de revenire…

Coborâm și ne îndreptăm către Vălenii de Munte, Ploiești, Sitaru… si timpul, de multe ori vrăjmașul nevăzut al omului, ne obligă să revenim la ale noastre.

Ne trezim din visul, unei frumoase zi de vară, trăit pe data de 18 iulie, anul Domnului, 2020.

Va mulțumim, cu recunoștința, tuturor donatorilor și ostenitorilor care ați făcut posibilă aceasta slujire a aproapelui!

Mulțumesc echipei de campanie: Stefan Apostol, Bogdan și Melania, George și Andreea

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

“IUBEȘTE-ȚI APROAPELE… ADOPTA UN BĂTRÂN… IMPLICA-TE!”

“DARURI PENTRU CEI MICI!”

Peste munte de com Cărbunești, jud Prahova, este satul Veres. Ca sa ajungem, a trebuit sa facem un ocol de vreo 30 de km.
Pr Cristian care slujește în Parohia Sf Nicolae ne-a primit cu bucurie și ne-a condus către cei aflați în nevoi. Am întâmpinat ceva peripeții…O mașină zgâriata, alta lovită la prag, căci și diavolul își are urzelile sale!

Ne-am aventurat pe punți ancorate în cabluri, lungi de cel puțin 500 m ca sa nu zic 1 km. Pe o astfel de punte am trecut cu mașinile…si am ajuns, simțind “cărările de munte” ale lui Calistrat Hogas!
Cazuri grele… părinții abandonați de copii și familii numeroase, unde șansa de mai bine, rămâne doar un vis frumos.
Bucuria copiilor era sfâșietoare… viața noastră, deși nu o meritam, este rai, roua de dimineață!
Privirile pline de recunoștință ale bătrânilor, în tăcere, ne-au umplut sufletele de mulțumire și binecuvântare.

O zi plină, frumoasa și vesela ca în “rapsodia de primăvară” a lui George Toparceanu… Ce puteam dori mai mult!!!
Am încheiat ziua în ospitalitatea avramica a pr Cristian și a prietenilor săi. ..munteni frumoși, cu duh bun!
Va mulțumim tuturor pentru sprijin și implicare!
Mulțumim pr Cristian de la Parohia Sf. Nicolae!
Mulțumim voluntarilor: Bogdan, Melania, George, Andreea, Sebastian și Paula. ..harnici și inimoși!
Și pentru toate aceste binecuvântări, Slava lui Dumnezeu!

Fotografii de la eveniment

Campaniile umanitare continuă...

“IUBEȘTE-ȚI APROAPELE… ADOPTA UN BĂTRÂN… IMPLICA-TE!”

“DARURI PENTRU CEI MICI!”

Ieri am încheiat o alta campanie dedicata vârstnicilor, familiilor cu mulți copii sau altor cazuri grave.
Cu bucurie am mers în comuna Carbunesti, județul Prahova, iar părintele paroh Manea Costin a fost gazda buna, coordonând deplasarea noastră pe cărări de munte și la familii cu adevărat nevoiașe.
Bucuria de a dărui a fost mare, pe măsură ce întâlneam bătrâni de peste 80 sau 90 de ani sau familii cu câte 7 sau 9 copii.

Un caz aparte…Doi micuți parcă rupți din povestea unui film. Crescuți de tata și bunic pt ca… mama a murit în incendiul care le-a ars casa. Vedeam în ei bucuria de a trăi…erau fericiți cu tatăl și bunicul lor. Parcă nimic din ce vedeam nu amintea de nenorocirea prin care au trecut!
Le-am urat sănătate și putere de a merge mai departe!
La întoarcere, mulțumeam lui Dumnezeu pt șansa de a oferi și pt binecuvântata ploaie care ne-a botezat în umbletele noastre!
La mănăstire am continuat povestea…părintele Cornel Enache, grijuliu din fire pt lucrurile bune, s-a grăbit sa ne aducă câteva daruri, tot pt cei sărmani. I-am rugat pe tinerii voluntari sa săvârșească încă o nevoință a faptelor bune… sa mai alerge puțin pt cei aflați în nevoi.
O zi plină și frumoasa… Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Mulțumim tuturor celor ce au făcut posibila aceasta acțiune!
Mulțumim pr Costin Manea de la Parohia Carbunesti, județul Prahova!
Mulțumim celor care ne.au primit și, astfel, am trăit bucuria de a dărui!
Mulțumim tinerilor voluntari: Andreea și George, Melania și Bogdan!
Mulțumim pr Cornel Enache pt osteneala de final!

Hristos a Inviat! Hristos biruieste!

Fotografii de la eveniment

IUBEȘTE-ȚI APROAPELE...ADOPTĂ UN BĂTRÂN...IMPLICA-TE! - 2

O noua acțiune dedicata celor nevoiași. Bătrâni și familii aflate în dificultate, sprijiniți în cadrul campaniei IUBEȘTE-ȚI APROAPELE … ADOPTA UN BĂTRÂN … IMPLICA-TE!

Am fost mesageri ai faptelor bune pentru 35 de cazuri, prin osârdia donatorilor și a tuturor celor implicați în proiectele noastre.

Cu gratitudine, va mulțumim pentru osteneala și bunăvoința!

Mulțumim parintelui Petru Boboc de la Parohia Sitaru, părintelui Cezar Crantea de la Parohia Micsunestii Mari și părintelui Gheorghe Nuta Popescu de la Parohia Nuci și Balta Neagră, pentru dragostea și bucuria cu care ne-au primit. Dânșii și-au dat silința ca darurile sa ajungă la cei nevoiași!

Mulțumim voluntarilor Manăstirii Sitaru: Andreea, George, Paula, Sebastian, Melania, Bogdan și Stefan!

Mulțumim Mihaela Rotaru pentru promovarea media!

Dam slava Milostivului Dumnezeu pentru binecuvantata și frumoasa zi, care ne-a fost rânduită, rugându-L sa ne întărească, în chip smerit, întru toată fapta cea bună!

Fotografii de la eveniment

Daruri pentru cei mici III

A treia acțiune DARURI PENTRU CEI MICI desfășurată în comuna Gruiu, județul Ilfov.
Cu mila Bunului Dumnezeu, 60 de pachete au ajuns la elevii proveniți din familii vulnerabile social.
În unele cazuri am fost întâmpinați de copii, în altele de părinții sau bunicii care-i cresc.
Părinții slujitori ai comunei ne-au primit cu dragoste și bunăvoința.

Multumim pr Daniel de la Silistea Snagovului și pr Darie Florin de la Gruiu pentru găzduire și ajutorul oferit. Dânșii ne-au condus la fiecare familie!

Va mulțumim tuturor donatorilor și ostenitorilor pentru grija arătată! Fără dvs nu am fi reușit…

Când Domnul binecuvântează iar omul lucrează, ies lucruri minunate!
Și nu în ultimul rand, mulțumim echipei de voluntari care ne însoțesc de fiecare data!

Slava lui Dumnezeu și pt aceasta frumoasa zi!

Fotografii de la eveniment

"IUBEȘTE-ȚI APROAPELE... ADOPTA UN BĂTRÂN... IMPLICA-TE!" - 1

Mulțumim pr Tudor Rizea și dl Dumitru de la Parohia Netezești…dansii au selectat persoanele nevoiașe și au fost gazdele noastre!

Mulțumim bătrânilor pt dragostea și bucuria cu care ne-au primit!

Mulțumim dvs., tuturor, pt ajutor și susținere!

Mulțumim tinerilor din grupul de voluntariat al Manăstirii Sitaru, ..Sebastian, Paula, Bogdan și Melania… pt munca și osteneală!

Dumnezeu Milostivul, Chivernisitorul a toate sa ne dea rabdare, sănătate și putere de munca pentru a fi de folos semenilor nostri si pentru a împlini prin fapta porunca iubirii!

Fotografii de la eveniment

Daruri pentru cei mici II

Suntem în anul filantropiei creștine! Ne vom comporta ca atare. Vom fi iubitori de oameni și de fapte bune. Nimic mai mult decât un strop de recunoștință îndreptată cu mulțumire către Milostivul Dumnezeu.

Așadar, încercăm să schimbam mentalități, învățăm sa dăruim din puținul nostru, sa întoarcem către Domnul ceva, din tot ce am primit. Nu ca pe o obligație ci ca pe un mod real de a fi, de a simți, de a te comporta.

Credem ca cei vizați vor primii cu bucurie osteneala atâtor oameni de bine și vor învăța, ca mai târziu ei înșiși sa experimenteze bucuria de a dărui.
Se naște Bucurie din Bucurie intre oameni!

Vă mulțumesc tuturor celor care ați pus suflet în acest proiect și datorita cărora, lucrarea începută este una vie, reala și plina de speranță!

Aceasta acțiune o închina dascălului celui fără de pereche, părinte al filantropiei crestine, Sfântului Ioan Gura de Aur. Trâmbiță a pocăinței și părinte al comparației , Sf Ioan Hrisostom predica cu dârzenie despre fericita roada a milosteniei și despre necesitatea acesteia ca expresie imitativa a iubire lui Dumnezeu. În Antiohia avea grija zilnic de peste 3000 de suflete pentru care el era părinte grijindu-se de toate cele necesare vieții.

Viata Sf Ioan Gura de Aur este indemn pentru noi de a stărui în fapte bune și de a-i urma fericita nevoință intru slujirea aproapelui!

Vă mulțumim și rugam pe Domnul milei, Dătătorul a toate sa reverse peste noi, binecuvântarea și darurile Sale cele bogate!

CE CONȚIN DARURILE:

RECHIZITE…creioane colorate, carioci, acuarele, pensule, bloc de desen A 3, pix pilot cu rezerve, caiete studențești mate/romana/câte unul din fiecare, caiete de matematica și romana, 2 din fiecare

PRODUSE DE IGIENA: periuța și pasta de dinți, prosop, săpun, șampon, deodorant unisex

DULCIURI: opțional

Cei care doresc sa ajute pot trimite pachetele prin curier rapid sau poștă pe adresa Mănăstirii Sitaru: Sat Sitaru, Comuna Gradistea, judetul Ilfov 077111

Persoana de contact: Ieromonah Hrisostom Iorgulescu – 0720 915 550

Fotografii de la eveniment

Daruri pentru cei mici

În cinstea Sf Ioan Gura de Aur, dascăl și plinitor desăvârșit al milosteniei creștine am pregătit daruri pt elevii Scolii Generale din loc Nuci, județul Ilfov.
Marcam astfel a cincea acțiune de susținere a Scolii Gimnaziale Nuci. De data aceasta: rechizite, dulciuri si produse de igiena.

Multumim Mihai și Ana Maria Ion, col (r) Constantin și prietenii domniei sale, Mihaela Tita.

Apreciem implicarea deosebita a doamnelor prof. Liliana Pantoianu și Daniela Andreescu.

Fotografii de la eveniment